> INFORMATIEFICHE (klik om te bekijken)

Richard Taecke is geboren in 1943, en woont momenteel in Oostende.Ondanks dat hij al van op jonge leeftijd schildert en tekent, start hij pas in 1988 een kunstopleiding op de Stedelijke Kunstacademie van Oostende.In de academie doorloopt hij de volledige cyclus olieverf bij Marc Oorlynck, Dirk Michiels en Roland Devolder. Daarnaast grafiek bij Kathleen Vanhoutte, digitale beeldvorming bij Bert Smets en film/video bij Bavo Defurne.In de Stedelijke Academie voor Schone kunsten te Brugge volgt hij de specialisatiegraad optie “Schilderkunst” bij Johan Janssen en Kathy Ackaert.Zijn voorkeur gaat vanaf dan vooral uit naar schilderen met olieverf op doek.

Sindsdien heeft hij al verschillende laureaten, prijzen en tentoonstellingen op zijn naam staan.

Hij abstraheert beelden uit zijn omgeving waar hij eigen accenten implementeert teneinde er een emotionele dimensie aan toe te voegen.

Een belangrijk thema in zijn werk vindt zijn oorsprong in de nostalgie die hij ervaart bij het besef dat zijn natuurlijke leefwereld steeds verder ten prooi valt aan “de vooruitgang”. Zijn werken laten zich niet meteen zo eenduidig lezen en kosten bij het bekijken enige analyse. Richard Taecke slaagt er moeiteloos in volgende vraag te beantwoorden: “Hoeveel vorm en teken kan je maximaal weghalen om een landschap over te houden?” In de schilderkunst kan je wat ongrijpbaar is in zijn rijkdom misschien beter vatten met leegtes.

Bovendien ontsnapt hij aan de valkuil van de clichés over het landschap als genre. Geen overdreven idylle of zucht naar de ongerepte natuur: elementen die typisch zijn aan onze hedendaagse waarneming vinden zonder schroom hun plaats in de compositie.
users.telenet.be/richardtaecke

(alle prijzen zijn incl. btw en levering)

ART-SQUARE

Contacteer ons voor meer informatie | info@art-square.eu |+32.9.391.39.13